Které příznaky upozorní na rakovinu jícnu a kdo je tímto onemocněním nejvíce ohrožen? Na základě jakých vyšetření lékař určí diagnózu a v čem spočívá léčba? Jaké jsou nejčastější typy nádoru jícnu? Odpovědi na tyto otázky a další informace, které se týkají daného tématu, naleznete v uvedených zdrojích.
Nesprávné stravování, kouření, pití alkoholu - to jsou některé z příčin rakoviny jícnu a žaludku. Jaké má příznaky, která vyšetření jsou nutná pro stanovení diagnózy a v čem spočívá léčba?
Státní ústav pro kontrolu léčiv zpřístupňuje jedinečnou databázi klinických studií povolených v České republice. Klinické studie (klinická hodnocení) slouží k prokázání bezpečnosti, účinnosti nebo jakosti nových léků.
Státní ústav pro kontrolu léčiv zpřístupňuje jedinečnou databázi klinických studií povolených v České republice. Klinické studie (klinická hodnocení) slouží k prokázání bezpečnosti, účinnosti nebo jakosti nových léků.
Zatímco dříve byli pacienty hlavně lidé, kteří kouří nebo ve velkém konzumují alkohol, v současnosti se nádor častěji objevuje u těch, kteří mají problémy s trávením. Nejčastějšími příznaky karcinomu jsou dlouhodobé pálení žáhy nebo problémy při polykání.
Zákeřné nádory jícnu - nejsou příliš časté, často se ale zjistí pozdě. Prvním signálem může být napohled obyčejné pálení žáhy nebo potíže s polykáním. Operace, při které je nutné jícen nahradit, patří i při využití špičkové techniky mezi nejsložitější zákroky.
Světová zdravotnická organizace varuje před příliš horkými nápoji, které podle ní mohou způsobovat rakovinu jícnu. Riziková je přitom teplota nad 65 stupňů, ne samotné pití. Káva nebo čaj, které mají normální teplotu, karcinogenní nejsou.