Cover & TOC
Document type
monografie, knihy
monografie, knihy
Document record
Source: katalogy Medvik
MARC21 Bibliographic

medvik2
1 _____nam a2200000 a 4500
001
MED00206614
003
CZ-PrNML
005
20210506080638.0
007
ta
008
210318s2020 xr e 000 0|cze||
009
BK
015    ##
$a cnb003218388
020    ##
$a 978-80-200-3149-5 $q (brožováno)
040    ##
$a ABA001 $b cze $d ABA008 $e rda
041    0#
$a cze $b eng
044    ##
$a xr
072    #7
$a 663 $x Průmysl nápojů. Kvasný průmysl. Průmysl pochutin $2 Konspekt $9 19 $7 sk136411
100    1#
$a Černý, Karel, $d 1974- $7 jo2002106622 $4 aut
245    10
$a Ze zámoří do Čech : $b čokoláda, čaj a káva v raném novověku / $c Karel Černý
250    ##
$a Vydání první
264    #1
$a Praha : $b Academia, $c 2020
300    ##
$a 494 stran, 16 nečíslovaných stran obrazových příloh : $b ilustrace, portréty, faksimile ; $c 20 cm
336    ##
$a text $b txt $2 rdacontent
337    ##
$a bez média $b n $2 rdamedia
338    ##
$a svazek $b nc $2 rdacarrier
490    1#
$a Historie
500    ##
$a Chronologický přehled
504    ##
$a Obsahuje bibliografii, bibliografické odkazy a rejstřík
520    ##
$a Kniha se v první části zabývá nejstaršími dějinami kofeinových nápojů v Evropě od prvních zmínek objevitelů v dobové literatuře až po polovinu 17. století. Druhá část publikace shrnuje, jak se káva, čaj a čokoláda zabydlely v našich zemích. Nakladatelská anotace. Kráceno.
546    ##
$a Anglické resumé
650    #7
$a dějiny lékařství $7 nlk20040147210 $2 mednas
650    #7
$a káva $x dějiny $7 D003069 $2 czmesh
650    #7
$a čaj $x dějiny $7 D013662 $2 czmesh
650    #7
$a čokoláda $x dějiny $7 D000069956 $2 czmesh
650    #7
$a dějiny 16. století $7 D049669 $2 czmesh
650    #7
$a dějiny 17. století $7 D049670 $2 czmesh
650    #7
$a dějiny 18. století $7 D049671 $2 czmesh
650    #7
$a obchod $7 D003132 $2 czmesh
650    #7
$a nutriční terapie, dietoterapie a výživa $7 nlk20040148352 $2 mednas
651    #7
$a Evropa $7 D005060 $2 czmesh
655    #7
$a monografie $7 D016467 $2 czmesh
830    #0
$a Historie (Academia)
910    ##
$a ABA008 $b MA 76 $y 6
999    ##
$a ok
BAS    ##
$a 55 $a 73
FF6    ##
$b a e 000 0|
OBA    ##
$a 485
Clipboard
Further actions
Document availability
NLK 1
Medvik libraries 1